29 juni 2013

Ekonomiskt oberoende

Ja ni, det är något jag funderat på många gånger under min livstid. Hur skulle det egentligen kännas att bli ekonomiskt oberoende? Skulle jag få dåndimpen och gå bärsärkagång med mina tillgångar? Eller skulle jag kanske bli en riktig snåljåp? Det är frågor som jag antagligen aldrig kommer att få svar på.

Under mina unga tonår resonerade jag som så. Skulle jag helt plötsligt bli mångmiljonär skulle jag inte sluta arbeta. Jag menar, någon sysselsättning måste man ju ha! Men idag har jag ett helt annat tankesätt. Om jag idag skulle bli ekonomiskt oberoende skulle jag inte tveka en sekund på att uppfylla alla mina drömmar. Jag skulle köpa mig en herrgård eller ett lantbruk. Där skulle jag låta en massa olika djur få bo. Jag skulle anställa personal som kunde hjälpa mig att sköta om djuren, även om jag själv skulle dra mitt strå till stacken. Kanske skulle människor kunna få hyra stallplatser åt sina hästar. Jag skulle hålla öppet hus, guidade turer med information och jag skulle låta barn komma och hälsa på djuren. Jag skulle hålla föredrag och informera människor om djur, natur och lantbruk. Hur vi alla kan göra något för vår vackra planet.

Jag skulle skaffa alla möjliga djur! Allt från ormar, ödlor, fåglar och sköldpaddor till hästar, kor och getter. Personer med fobier skulle få komma och gå i terapi hos mig. För att bli av med sin rädsla inför ett visst djur. Självklart skulle jag ha välutbildade psykologer i min personal.

Jag har så många drömmar! Det finns så mycket jag vill göra med mitt liv. Vissa av dem kommer jag säkerligen att kunna uppfylla så småningom. Andra kommer antagligen att förbli drömmar.

Kom och klappa hundar hos Elin!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar