5 juli 2013

Krossa idealen!

Seriöst! Varför lever vi människor i tron på att idealen är någon en måste följa? Nu är det knappast så att alla följer dem så klart, men det påverkar alla mer eller mindre! Framförallt barn och tonåringar som hela tiden utsätts för reklam exempelvis. I all typ av media (nästan i alla fall) visas bilder och videor på släta kvinnor med skinande ben. "Just DEN rakhyveln måste nu alla köpa! För den är så grymt bra!" Reklam och artiklar visar människor som tappat vikt genom en viss diet. "Jag gick ner 12 kilo på tre veckor!". Visst känner du igen dig?

Självklart gör alla precis som de vill med sin kropp! Men jag tror att det är viktigt att fundera över varför en gör det. Sminkar du dig verkligen för din egen skull? Rakar du benen för att du vill? Bantar du för att se "snyggare" ut?

Jag bestämde mig för ett tag sen för att sluta raka mina ben. Ända sen jag var liten har jag sett min mamma raka sig. Visst lät hon håret växa ut, men varje sommar skulle det rakas. När jag kom upp i tonåren började mina vänner att raka sig. Det kändes så vuxet och jag ville också göra det! Dock vågade jag inte prata med mamma om det, utan snodde en rakhyvel av henne för att prova. I ungefär åtta års tid har jag rakat mina ben. Bara för att "det är så det ska vara". Men vem fan har bestämt det då? Jo, tillverkarna av rakhyvlar så klart! Sen har människor i allmänhet spätt på ännu mer och idag är det konstigt om en kvinna är orakad. Jag reagerade själv på en kollegas orakade kropp när jag började jobba. Jag tyckte till och med att det var lite äckligt. Just av den anledningen att jag blivit så indoktrinerad av samhällets ideal. Är det inte sjukt!?
Jag gillar mitt benhår! När jag rakar mig lyckas jag alltid skära mig, det kliar när håret växer ut och vissa hårstrån växer under huden. Varför utsätter jag mig för det när jag själv egentligen inte bryr mig? Just därför har jag nu slutat med det. Nästa steg är att komma över känslan av att bli uttittad när jag visar mina bara ben offentligt.

Fuck ideal!
Hejja alla normbrytare som gör precis som de själva vill! <3


Mina armar är förövrigt jävligt håriga! Jag menar verkligen håriga! Som längst är håret ungefär 3 cm. Inte så vanligt på kvinnor kanske. Under tonåren skämdes jag så för mina håriga armar att jag rakade dem. Fy vilken pärs! Snacka om att det kliade och stacks! För drygt tre år sedan kom jag fram till att jag helt enkelt fick acceptera mitt hår. Det är en del av mig och av någon anledning ska det se ut så.

Mitt långa, asfräna, skitsnygga armhår!

Jag kommer göra allt för att mina framtida barn ska få en uppväxt full av genus, feminism och "du är som du är". Mina föräldrar gjorde ett toppenjobb med mig och min syster, men jag tänker ta steget längre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar